مشاوره تغذیه, مشاوره طب سنتی

علائم، عوارض و درمان کبد چرب

علائم، عوارض و درمان کبد چرب

در علائم، عوارض و درمان کبد چرب می خواهیم به بیماری کبد چرب  بپردازیم.در ابتدا باید بدانیم که کبد  چیست .در گام بعدی به این می پردازیم که اصلا کبد چیست .چه عواملی باعث بیماری کبد چرب می شود . چه عواملی باعث بهبود بیماری کبد چرب می شود.چه مواد غذایی باعث تقویت اندام کبد می شود.چه مواد خوراکی و نوشیدنی  باعث گرفتگی کبد یا همان کبد چرب که به سیروز کبدی معروف است می شود.در این بین توصیه حکیمان معروف و خوش نام و پزشکان فوق تخصص کبد و داخلی و متخصصان تغذیه به نام را با شما در میان می گذاریم.

کبد دارای دو بخش اصلی است: لوب راست بزرگتر و لوب چپ کوچکتر.

لوب ها حاوی رگ های خونی زیادی هستند. خون از طریق کبد عبور می کند. کبد خون را تصفیه می کند (پاک می کند)، سموم و مواد زائد را که در نهایت از طریق ادرار و مدفوع از بدن خارج می شوند را از بین می برد.

لوب ها همچنین حاوی هزاران لوبول (لوب های کوچک) هستند. این لوبول ها با بسیاری از مجاری صفراوی متصل می شوند، لوله هایی که صفرا را از کبد به روده کوچک منتقل می کنند.

اندام کبد آن قدر شگفت انگیز است که پزشکان می گویند در موقع شکاف یا زخمی شدن کبد خود این اندام خودش را ریکاوری می کند.در حقیقت در عمل انجام پیوند یک تکه از اندام کبد پیوند دهنده را به گیرنده پیوند می کنند. و اگر این عمل پیوند موفقیت آمیز باشد بعد از مدتی این اندام کوچک تبدیل به یک کبد کامل می شود.

کبد چرب

کبد چرب

در ابتدا برای بحث علائم، عوارض و درمان کبد چرب باید اندام کبد را بشناسیم تا علل کبد چرب یا گرفتگی کبد را متوجه شویم. کبد اندام بزرگی در شکم است که بسیاری از عملکردهای مهم بدن از جمله فیلتر کردن خون را انجام می دهد. همچنین به عنوان غده در نظر گرفته می شود زیرا مواد شیمیایی مورد نیاز بدن را می سازد. برخی بیماری ها و سبک زندگی می توانند به کبد آسیب برسانند، اما راه های زیادی برای محافظت از این اندام حیاتی وجود دارد.

کبد انسان عضو و غده ای در بدن انسان است. اسفنجی، گوه ای شکل، به رنگ قرمز مایل به قهوه ای و به اندازه یک توپ فوتبال است. اندازه بر اساس قد شما و وزن شما متفاوت است.

کبد یک اندام ضروری است که صدها عملکرد ضروری برای حفظ زندگی را انجام می دهد. همچنین یک غده است زیرا پروتئین ها و هورمون هایی را می سازد که سایر قسمت های بدن به آن نیاز دارند.

 کبد چه کارهای انجام می دهد؟

  • سموم (مواد مضر) را از خون پاک می کند.
  • گلبول های قرمز قدیمی را از بین می برد.
  • صفرا را می سازد، مایعی که به بدن در هضم (تجزیه) غذا کمک می کند.
  • پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها را متابولیزه می کند تا بدن شما بتواند از آنها استفاده کند.
  • موادی برای کمک به لخته شدن خون تولید می کند.
  • میزان خون را در بدن تنظیم می کند.
  • گلیکوژن (منبع انرژی) و ویتامین ها را ذخیره می کند تا بعداً توسط بدن استفاده شود.

طبق تحقیقات دانشمندان و محققان علوم پزشکی کبد بیشتر از دو هزار و خورده ای در بدن انسان وظیفه انجام می دهد که فقط صد و خورده ای از آن شناسایی شده است.در حقیقت کبد قلب دوم اسنسان است.اندام کبد حتی مانند کلیه کار تصفیه را انجام می دهد.

اندام کبد حتی مانند اندام معده و بعد از آن کمک به دفع زباله هایی می کند که قبلا از انجام عملیات معده روی آن می کند.در واقع اندام کبد که جز دستگاه گوارش است رابط بین دستگاه گوارش و اندام روده بزرگ و روده کوچک می باشد.

یکی از دلایل مهم و اصلی دچار شدن به بیماری کبد چرب مصرف نوشیدنی های الکلی می باشد.بیش از نود در صد علت های کبد چرب در دنیا مصرف بی رویه الکل است.به دو دلیل ثابت می کنیم که مصرف نوشیدنی های الکلی باعث کبد چرب یا سیروز کبدی می شود.

دلیل علائم، عوارض و درمان کبد چرب آن است که اندام کبد جز دستگاه گوارش می باشد و هر چه ما می خوریم و می نوشیم تاثیر مستقیم بر دستگاه گوارش مانند مری و معده و کبد دارد.

حالا به طور مثال اگر ما الکل میوه سیب را بگیریم آن الکل به دست آمده صد در صد قند اصلی و خالص است و این قند یا الکل به دست آمده صد در صد قاتل کبد می باشد.این دلیل یا استنباط گفته شده حتی در دنیا و کشورهایی که مصرف الکل در آن ها آزاد می باشد اثبات شده است.

 

کبد چرب چیست؟

کبد چرب چیست

بیماری کبد چرب که به نام علمی سیروز کبدی یعنی گرفتگی کبد می باشد شناخته می شود.بیماری کبد چرب یا سیروز کبدی بر انواع مختلف تقسیم می شود.مثلا بر دو نوع الکلی و غیر الکلی.و بر سه نوع سیروز کبدی A و سیروز کبدی B و سیروز کبدی نوع C.

سیروز یک نتیجه دیررس بیماری کبد و عوارض آن است. ممکن است در مراحل اولیه بیماری علائمی نداشته باشید. علل شایع عبارتند از اختلال مصرف الکل، هپاتیت و بیماری کبد چرب غیر مرتبط با الکل. درمان بستگی به علت سیروز و میزان آسیب دارد. اگر کبد شما از کار افتاده باشد، پیوند کبد ممکن است یک گزینه باشد.

علائم، عوارض و درمان کبد چرب

سیروز یک بیماری کبدی در مراحل پایانی است که در آن بافت سالم کبد با بافت آسیب دیده  جایگزین می شود و کبد برای همیشه آسیب می بیند. بافت زخمی از عملکرد صحیح کبد شما جلوگیری می کند. بسیاری از انواع بیماری ها و شرایط کبدی به سلول های سالم کبد آسیب می رساند و باعث مرگ سلولی و التهاب می شود. به دنبال آن ترمیم سلولی و در نهایت اسکار بافتی در نتیجه فرآیند ترمیم ایجاد می شود.

بافت شکافته شده جریان خون را از طریق کبد مسدود می کند و توانایی کبد را برای پردازش مواد مغذی، هورمون ها، داروها و سموم طبیعی (سموم) کند می کند. همچنین تولید پروتئین ها و سایر مواد ساخته شده توسط کبد را کاهش می دهد. سیروز در نهایت باعث می شود که کبد به درستی کار نکند. سیروز در مراحل پایانی زندگی را تهدید می کند.

کبد چرب چقدر شایع و آیا یک نوع بیماری سرطانی می باشد؟

-کبد-چرب-چقدر -شایع- و آیا یک نوع بیماری- سرطانی -می باشد؟

دانشمندان تخمین می زنند که سیروز کبدی حدود یک نفر از هر چهارصد بزرگسال دردنیا را تحت تاثیر قرار می دهد و حدود یک نفر از هر دویست نفر بزرگسال ۴۵ تا ۵۴ ساله را تحت تاثیر قرار می دهد، گروه سنی که بیشترین آمار تحت تاثیر سیروز  کبدی یا کبد چرب را در بر دارد. سیروز هر ساله باعث حدود ۲۶۰۰۰۰ مرگ در دنیا می شود و پنجمین علت مرگ و میر دردنیا در بین بزرگسالان۲۵ تا ۶۴ سال است.

داشتن سطوح بالای چربی در کبد با افزایش خطر مشکلات سلامتی جدی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری کلیوی همراه است. اگر قبلاً دیابت دارید، سیروز کبدی احتمال ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش می دهد. اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود و مدیریت شود، می توان از بدتر شدن کبد چرب جلوگیری کرد و میزان چربی در کبد را کاهش داد.

نه، سیروز کبد سرطان نیست. با این حال، اکثر افرادی که سرطان کبد دارند سیروز دارند. اگر سیروز دارید، خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهید. اگر به هپاتیت ب یا هپاتیت سی یا نوع سوم مبتلا هستید، خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهید زیرا این بیماری ها اغلب منجر به سیروز می شوند. هر دلیلی که باعث بیماری کبدی شود می تواند منجر به سیروز شود که احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد. (حتی اگر هپاتیت ب یا بیماری کبد چرب بدون سیروز داشته باشید، در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد هستید.)

سیروز خود یک بیماری ارثی (از والدین به فرزند منتقل می شود) نیست. با این حال، برخی از بیماری هایی که می توانند باعث آسیب کبدی شوند که منجر به سیروز می شود، بیماری های ارثی هستند.

بیماری کبد چرب بر چند نوع است؟

بیماری کبد چرب بر چند نوع است؟

روش اولیه برای علائم، عوارض و درمان کبد چرب تشخیص بیماری های کبدی آزمایش خون است. در این نوع آزمایش خون آنزیم های کبدی اندازه گیری می شوند که نه باید بالا و نه خیلی پایین باشند. بعد از رسیدن جواب آزمایش اگر آنزیم های های کبدی بالا بود از یک کپسول گیاهی با نام Livercare   کنترل و به حد نرمال رسیدن آنزیم های کبدی استفاده می کنند.

بیماری کبد چرب یا سیروز کبدی بر سه نوع است.سیروز کبدی نوع اول یا A که همان یرقان است.سیروز کبدی نوع دوم یا B که همان هپاتیت نوع دوم است.سیروز کبدی نوع سوم یا C که متاسفانه اگر بیمار سالم بماند فقط با پیوند کبد علاج پیدا می کند.

سیروز کبدی نوع اول که همان یرقان است دلایل مختلفی دارد.یکی از دلایل همان گرفتگی چربی فراوان دور کبد می باشد.یکی دیگر از دلایل آن می تواند مدت ها ماندن زیر اشعه آفتاب می باشد.در هر صورت علاج یرقان گرفتن سرم آب شیرین به مقدار زیاد است.خوردن هندوانه و آب هندوانه به مقدار فراوان هم می تواند علاج یرقان باشد.

سیروز کبدی نوع دوم یا هپاتیت متاسفانه تا الان قابل علاج کامل نیست و فقط با دارو قابل کنترل است.هپاتیت نوع دوم می تواند از راه دهان و خون سرایت کند.پس مراقب باشد معمولا از راه استفاده از وسایل شخصی دیگران مانند لیوان و خون دادن قابل سرایت است.

هپاتیت C یک عفونت کبدی است که توسط ویروس هپاتیت C (HCV) ایجاد می شود. هپاتیت C از طریق تماس با خون فرد آلوده منتقل می شود. امروزه بیشتر افراد با استفاده از سوزن های مشترک یا سایر وسایل مورد استفاده برای تهیه و تزریق مواد مخدر به ویروس هپاتیت C مبتلا می شوند.

در بحث علائم، عوارض و درمان کبد چرب برای برخی افراد، هپاتیت C یک بیماری کوتاه مدت است، اما برای بیش از نیمی از افرادی که به ویروس هپاتیت C مبتلا می شوند، به یک عفونت طولانی مدت و مزمن تبدیل می شود. هپاتیت C مزمن می تواند منجر به مشکلات جدی و حتی تهدید کننده سلامتی مانند سیروز و سرطان کبد شود.

افراد مبتلا به هپاتیت C مزمن اغلب علائمی ندارند و احساس بیماری نمی کنند. هنگامی که علائم ظاهر می شوند، اغلب نشانه ای از بیماری پیشرفته کبدی هستند. هیچ واکسنی برای هپاتیت C وجود ندارد. بهترین راه برای پیشگیری از هپاتیت C اجتناب از رفتارهایی است که می تواند باعث گسترش بیماری شود، به ویژه تزریق مواد مخدر. انجام آزمایش برای هپاتیت C مهم است، زیرا درمان هر چه زودتر باید آغاز شود.

چه کار هایی برای جلوگیری از ابتلاء به کبد چرب انجام دهیم؟

چه کارهایی برای جلوگیری از ابتلاء به کبد چرب انجام دهیم؟

از چربی های اشباع شده دوری کنید، که منجر به رسوب چربی بیشتر در کبد شما می شود. این شامل: مرغ، روغن جامد و پنیر پر چرب.به غیر از گوشت سفید بدون چربی.

  • الکل. الکل می تواند عامل اصلی بیماری کبد چرب و همچنین سایر بیماری های کبدی باشد.
  • شکر سفید اضافه شده. از غذاهای شیرین مانند آب نبات، کلوچه، نوشابه و آب میوه دوری کنید. 
  • غذاهای سرخ شده. 
  • استفاده بیش از اندازه از نمک. 
    نان سفید
  • برنج 
  • ماکارونی. 
  • گوشت قرمز.
  • استفاده اصولی نوشیدن قهوه در روز سه مرتبه به تصفیه کبد کمک می کند.

بیماری کبد چرب یا سیروز کبدی بیماری ارثی یا قابل برگشت نیست.اما بستگی به نحوه رفتار واعمال ما دارد.مثلا اگر از یک رژیم غذایی پر و پیمون چرب و چیلی استفاده کنیم خطر احتمال به بیماری کبد چرب بالا است.

ولی اگر از یک رژیم غذایی ساده و سالم همراه با ورزش و فعالیت بدنی مرتب و منظم پیروی کنیم قطعا از خیلی از بیماری ها در امان خواهیم بود.در ضمن روش ثابتی برای درمان کبد چرب وجود ندارد و پزشک ها و طبیبان و حکیمان از طریق دارو های پاینن آورنده چربی خون و رژیم غذایی و توصیه به ورزش حتی پیاده روی کبد چرب را درمان می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *