بیشتر بدانیم

عوامل عجیبی که ما را معتاد میکند ؟

عوامل عجیبی که ما را معتاد میکند ؟

عوامل عجیبی که ما را معتاد میکند ؟

عوامل عجیبی که ما را معتاد میکند ؟ همیشه مواد مخدر در انسان ایجاد اعتیاد نمیکند . هر رفتاری که روحیه ما را تغییر دهد و مدام تکرارشود میتواند به نوعی اعتیاد تبدیل شود. چیزهایی که ما را به خود وابسته و معتاد کرده است و شاید ما ازآن غافل مانده ایم

کافئینی که در قهوه وجود دارد الزما اعتیاد آور نیست ولی کسانی که به مصرف آن عادت کرده اند و با قطع آن دچار سردرد و اضطراب جدی میشوند به نوعی درگیر مصرف روزانه آن شده اند . مصرف چای نیز شبیه قهوه است . چرا که کافئین تحریک کننده تخلیه صفرا بوده و بعد از مدتی مصرف و یا عدم مصرف ، بلوک صفرا اتفاق می افتد و عوارض میدهد .

مواد غذایی حاوی کربوهیدارتها ، قند وچربی زیاد میتواند تأثیری شبیه هورمونهای مغزی که احساس خوب در مغز بوجود می آورند را باعث میشود.

از این رو مصرف شکلات و شیرینی و غذاهای چرب دقیقا حالتی اعتیاد آور پیدا میکند که در فرد احساس سرحالی و خوش خلقی ایجاد میکند . چربی ها و شیرینی ها با افزایش حرارت آنی در کبد و ایجاد بخارات مرطوب باعث احساس سنگینی و خواب آلودگی در سر میشوند .

انجام ورزش بصورت متعادل برای غلبه بر عوامل اعتیاد زا موثر است ولی گاهی همین فعالیت های ورزشی از حالت اعتدال خارج شده و اعتیاد آور میشود. تولید اندروفین که مورفین طبیعی است بعد از ورزش کردن اتفاق می افتد و گاهی بصورت غیرسالم فرد به ورزش روی می آورد و از آن برای مقابله با استرسهای روزمره استفاده میکند

افرادی که به ظاهر خود با دید وسواسی نگاه میکند به انجام جراحی های پلاستیک متعدد معتاد میشوند و عملهای قبلی آنها را راضی نمیکند . آنها دچار اختلالی به نام اختلال بدشکلی بدن هستند . علت بروز چنین حالتهای وسواسی ، غلبه سردی و خشکی در سر میباشد .

آخرین تحقیقات نشان میدهد که اعتیاد به حمام آفتاب برابر با اعتیاد به مواد مخدر است . اشعه ماوراء بنفش خورشید در بدن هورمون اندروفین ایجاد میکند و مانند مواد مخدر فرد را به خود وابسته میکند .

اگر برای شما اتفاق می افتد که چیزهایی میخرید که نیازی به آن ندارید و این حالت زیاد تکرار میشود ، به خرید اعتیاد پیدا کرده اید . گاهی اعتیاد به خرید به دلیل این است که فرد دچار اختلال کنترل تکانه یا مشکل اضطراب است .

امروزه تعداد کثیری از استفاده کنندگان شبکه های اجتماعی به آن معتاد شده اند . به گفته محققان جزئیاتی که شخص از خود و افکارش به اشتراک میگذارد ، احساس ناگهانی مثبتی در او ایجاد میکند و فرد را بیشتر و بیشتر خواهان این حس خوب میکند.

دوستدار سلامتی شما

دکتر مهدی فهیمی

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *