اخبار مادطب

در کنگره بین المللی طب سنتی استانبول!ترکیه چه گذشت …

کیسه های پلاستیکی

سازمان کنفرانس اسلامی بخشی به نام دفتر سیسریک دارد که بخش تحقیقات ، آمار و آموزش کنفرانس اسلامی است و هر بخش آن در یک کشور فعال است مثل مراکش ، ترکیه ، عربستان و …

دفتر سیسریک در آنکارا از 24 کشور فعال در زمینه طب سنتی دعوت کردند تا در کارگروه تخصصی طب سنتی و مکمل کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در استانبول ترکیه گردهم آیند .

خانم سمیه اردوغان فارغ التحصیل رشته اقتصاد از لندن سخنران این جلسه از طرف کشور ترکیه بودند .
ایشان پزشکی سنتی را با قدمت 200 ساله برای مداوای انسانها موفق دانستند . خانم اردوغان از زکریای رازی ، ابن سینا و فارابی به عنوان بزرگان این جغرافیا برای معرفی علم پزشکی به دنیا نام بردند .
اذعان داشتند که ترکیه قصد دارد که طب سنتی را شروع کند . 40% هزینه ها دردنیا صرف مصرف آنتی بیوتیک میشود که بیشترین آسیب را به مردم زده است . علم طب سنتی سلامت فطرت را حفظ میکند و این حفظ فطرت ، عبادت برای همه است .
علم طب نبوی را باعث سلامت فطرت برشمردند .

نماینده WHO عنوان کردند که یک چهارم داروهای طب مدرن از فرمولهای طب سنتی گرفته شده است . طب سنتی یک منبع عظیم علمی برای مراقبت های سلامتی اولیه و ابداعات و اختراعات طب مدرن بوده است . قانون مداری در طب سنتی در 129 کشور جهان در حال حاضر مورد توجه قرار گرفته است . بزرگترین چالش طب سنتی را در ندادن بودجه های دولتی به قسمت تحقیقات و توسعه طب سنتی برشمردند و عنوان کردند که حمایت دولتها در پژوهش های طب سنتی بسیار کم است .

دکتر Qi Zhang ریاست محترم طب سنتی و مکمل سازمان بهداشت جهانی پیشرفت در زمینه قانون گذاری در داروهای گیاهی را خیلی پیشرفته تر از قانون گذاری در زمینه فعالان طب سنتی دانستند . اشاره کردند که تا دولتها از ما نخواهند ، ما هیچ کمکی نمیتوانیم به طب سنتی آن کشور انجام دهیم .
شایان ذکر است جای نماینده ایران در این کارگروه در بین سایر کشورها بسیار خالی بود تا بتواند از این فرصتها نهایت استفاده را برای احیا و گسترش طب سنتی ایران انجام دهد .
ایشان عنوان کردند که تمام دولتها در رسیدن به اهداف توسعه پایدار و اجزای آن بهتر است که طب سنتی خود را توسعه دهند . در سخنرانی نمایندگان حاضر از کشورهای دیگر مشخص گردیده که طب سنتی ایران بسیار جلوتر از سایر کشورها است . مثلا جمهوری چاد طب سنتی خود را بیشتر در حجامت و آنهم به سبک بسیار قدیم و با شاخ می دانند . یا کشور اندونزی بیشتر به ماساژ خود افتخار کرده و حجامت و دعادرمانی را بیشتر انجام میدهند . عربستان علاقه بیشتری به حجامت داشتند و آفریقا طب سنتی خود را در بررسی گیاه و حیوان و اجزای آن میدانند .

آقای دکتر مهدی فهیمی در سخنرانی خود به معرفی اجمالی از طب سنتی ایران پرداخته و به وجود دانشکده طب سنتی در ایران اشاره نمودند . همچنین جمیع کارهایی که در طب ایرانی به صورت حجامت ، فصد ، زالودرمانی ، گیاه درمانی ، ماساژ و دلک ایرانی و … بوده را اعلام و جایگاه طب سنتی ایران را تشریح کردند

باعنوان اینکه موسسه بین المللی طب سنتی ایرانیان ماد مقاله ای چاپ شده درمعتبرترین نشریات خارجی مبنی بر مقایسه خون گرفته شده در حجامت با خون وریدی دارد را مطرح نمودند و جایگاه تحقیقاتی ایران را معرفی نمودند .
آقای دکتر مهدی فهیمی رسیدن به یک زبان مشترک در دنیا را برای طب سنتی مطرح کردند که مورد توجه قرار گرفت . عنوان نمودند که طب سنتی باید در کنار طب مدرن به جایگاه خودش در دنیا دست یابد . غیر از قانونگذاری و سیاست گذاری باید به آموزش طب سنتی نیز توجه ویژه شود . قانون و الحاوی و کتب طب سنتی ایران را به عنوان رفرنسی برای تمام دنیا دانستند .
پیشنهاد ایجاد یک دانشگاه جامع طب سنتی برای تمامی کشورهای اسلامی به عنوان یک خلاء از طرف ایشان مطرح گردید که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت .

در این کارگروه در روز اول مشخص گردید که :

یک سیاست ملی در کشورها وجود دارد که مراحل قانونگذاری و سیاست گذاری و آموزش را به سمت خوبی میخواهند ببرند که ظاهرا با همین شرایط فعلی در ایران ، بهترین وضعیت را کشور ایران در بین سایر کشورها دارا است .

از لحاظ استاندارد سازی در کشورها در خصوص طب سنتی باید گفت که با وجود شرایط فعلی در ایران که ایده آل نیست ، باز هم ایران رتبه اول در بین کشورهای اسلامی را دارا است و به نظر میرسد که با تقویت این بخش ایران میتواند به عنوان پیشتاز در طب سنتی در بین کشورهای اسلامی مطرح باشد و باید برای کسب این رتبه و ماندن در آن بیشترین تلاش را انجام دهد.

در این جلسه مشخص شد که واقعیت گم شده طب سنتی در نداشتن اصطلاحات تخصصی این طب در بین تمام فعالین در تمام کشورها است که باید رفرنسی برای آن تدوین و مشخص شود .

پیشنهاد تشکیل دانشگاه جامع طب سنتی به همراه دروس مربوط به علوم پایه ، فیزیوپاتولوژی و علوم بالینی به عنوان یک نیاز بسیار مورد استقبال قرار گرفت .

کشورهایی که عنوان میکردند با گذشت دو سال میتوانند طب سنتی خود را به جایگاه خوبی برسانند ، با در جریان قرار گرفتن از جایگاه فعلی ایران در طب سنتی متوجه شدند که با آرمانهای خود بسیار فاصله دارند و حداقل باید 5 سال تلاش کنند تا به جایگاه فعلی ایران برسند .

این نکته دستآورد کوچکی نیست ، پتانسیلی قوی در ایران وجود دارد که میتواند ایران را به قطب طب سنتی دنیا تبدیل کند . میتوانیم با رفرنس های عالی که در اختیار داریم و متعلق به دانشمندان مشرق زمین و ایران زمین ما است ، این طب را به جهانیان عرضه کنیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *