در مورد سنجد بیشتر بدانیم
در مورد سنجد بیشتر بدانیم نام علمی:Elagnus angostifolia
نام انگلیسی:silver berry- Russian olive
نام عربی: الغُبَیرا- الزیزفون السوری – الزیتون الروسی
نامهای دیگر:سنجت،سرین چک، چوب دانه، غیبده بادام. ایده. ایکده. پستانک
سنجد درختی است از خانواده سنجد (Elagnaceae) که ارتفاع آن تا هفت متر هم میرسد و در آب و هوای معتدل میروید.
برگهای باریک و مخملیشکل و میوههایی نارنجی و یا قهوهای رنگ و خوراکی دارد که یک عدد هسته سخت و خطدار در آن وجود دارد.
گلهای آن کوچک و زردرنگ و معطر با عطر قوی است که بوی آن تا فاصله زیاد منتشر میشود.
میوه سنجد به شکل و ابعاد زیتون یا عناب است و پوست نازک میوه به رنگ قرمز و نارنجی و گوشت آن سفید نخودی با طعم شیرین و گس میباشد. از نظر طب سنتی ایران، برگ، گل و میوه درخت سنجد دارای خواص دارویی و درمانی است. میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به خصوص در نوروز به آن توجه خاص مبذول شده است. در قدیم، با آسیاب میوه سنجد آردی تهیه میگردید و نان مخصوصی درست میکردند که برای بعضی بیماران مصرف میشد. این درخت به دلیل سازگاری با محیطهای مختلف در اغلب نقاط جهان به عمل میآید. سنجد به سرمای سخت زمستان مقاوم میباشد؛ لیکن گرمای شدید تابستان را نمیپسندد.
سنجد حاوی ترکیبات :
تاننی
قند گلوکز
فروکتوز
کلسیم
ویتامینهای C و E می باشد.
سنجد از خونریزی جلوگیری میکحند. مقوی قلب است.مصرف سنجد ، سرفههاى گرم را بهبود میبخشد.
تأثیر مصرف سنجد بر روی دستگاه گوارشی:
از سنجد برای کنترل اسهال و زخم معده استفاده میشود. برای درمان بیماریهای کبدی مانند زردی و یرقان مفید است. سنجد، سموم معده و روده را از بین میبرد.
بادشکن است. سنجد، قابض است و کنترلکننده اسهال به خصوص اسهالهای صفراوی میباشد. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش، بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند. سنجد سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش میدهد. جوشانده برگ سنجد بهترین دارو برای اسهال کودکان است. سنجد براى درمان و جلوگیرى از عوارضى مثل قى و زخم روده نافع است.
مصرف سنجد کمکننده ادرار است و برای بچههایی که شبادراری دارند مفید است. آرد و هسته آسیابشده سنجد آرتروز را بهبود میبخشد. منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوانهای افراد را محکم میکند.
سنجد در رفع کمبود ویتامین C بدن مؤثر است. از ورود عفونت به بدن پیشگیری میکند. خاصیت آنتیاکسیدانی قوی دارد. خاصیت ضد التهابی دارد. ضد تب و درد است.
سنجد از نظر طب سنتی ایران دارای طبیعت سرد و خشک میباشد؛ اما گل سنجد گرم و خشک است. کسانیکه معده خشک و یبوست دارند از مصرف آن پرهیز کنند.
دوستدار سلامتی شما