یادداشت روز

آیا طب اسلامی داریم یا نداریم ؟

طب اسلامی

طب ایرانی در کنار مباحث مربوط به طب اسلامی ، یک ثروت کلان طب مکمل در دنیا می باشد و عدم توجه صحیح به این داشته ملی و علمی ، سبب انحراف موضوع در مباحث طب ایرانی شده و به ناچار مسئولین امر مجبورند بخش هایی از آن را حذف نمایند .

کشورهای عربی سرمایه گذاری بزرگی در زمینه طب اسلامی نموده اند و به خصوص در کشور عربستان بخش طب اسلامی از یکی از دانشگاههای بزرگ ایران نیز بزرگتر بوده و ادعای طب اسلامی خود را در جهان مطرح نموده است .

این در حالی است که تمام کتب و رفرنس های اصلی موجود در مراکز طب اسلامی کشورهای منطقه ، متعلق به دانشمندان ایرانی است که به زبان عربی تألیف گردیده است .

پس چرا مجبور شده اند طب اسلامی را انکار کنند؟؟؟؟؟

عدم وجود سیستم مدیریت واحد و عدم فهم موضوع و موقعیت کنونی طب جایگزین در جهان و ندانستن قیمت این ثروت سبب اختلاف نظرها شده است .

اینجانب به صراحت اعلام می نمایم که در گذر تاریخ و در زمان شروع دوره اسلامی دانشمندان ایرانی فعالیت بسیار گسترده ای را داشتند و کتب بسیاری را تألیف نموده اند که اینها از خزانه های طب اسلامی است .

اما دانشگاه طب اسلامی در هیچ نقطه ای از جهان تعریف نشده است ، پس بنابراین باید اذعان کنیم طب اسلامی مستتر شده در طب ایرانی یا پرشین مدیسین قرار گرفته است .

با این نگاه صاحب نظران ایرانی در بخش طب سنتی وطب اسلامی میتوانند در تمام همایشهای بین المللی با عناوین طب ایرانی و طب اسلامی شرکت نموده و از داشته های ملی ایرانی و اسلامی دفاع نمایند .

اما در یک نگاه دیگر ، در کشور ایران و با وجود دانشگاههای بزرگ علوم پزشکی اگر کسی بدون گذراندن دوره های مقدماتی طب و فراگیری علوم پایه پزشکی بخواهد با شعار طب اسلامی وارد بحث درمانگری شود ، عملا در جهت ریشه کنی طب ایرانی و طب اسلامی گام برداشته است و متاسفانه این اتفاقی است که اخیرا به صورت غیرقابل کنترل و فزاینده ای در شهرهای مذهبی شروع شده است و این یک خطر بسیار جدی است .

این رویداد نامبارک باعث شده است که چشم ها به روی داشته بزرگ طب اسلامی بسته شده و درجهت نادیده گرفتن و حذف آن گام بردارند .

بدون شک وجود یک مدیریت قدرتمند و تحت حمایت وزارت بهداشت و فعالین طب جایگزین میتواند بهترین راهگشا در بخش سیاست گذاری ، اجرا و رسیدن به هدف والای سلامت ملی از طریق طب ایرانی و اسلامی شود .

در شرایط فعلی لازم است با تمام ادعاهای درمانی توسط افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی از مسیر پژوهشکده طب ایرانی اسلامی و باز کردن افق تحقیقات در این بخش و حمایت از ادعاهای صحیح و رد ادعاهای بی محتوا برخورد شود .

یقینا تأیید و یا رد ادعاها بدون وجود نگاه علمی ، ملی ، پژوهشی کاری بس آسیب رسان خواهد بود و نادیده گرفتن داشته های طب مردمی یا فولوکلریک آسیب زیادی را در این مسیر بوجود آورده است .

به امید شادابی و سلامتی ملت ایران .
دکتر مهدی فهیمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *