اخبار مادطب

با ایران زیبا چه کرده ایم ؟!

دریاچه ارومیه در کتابهای استرالیا

خشک شدن دریاچه ارومیه در کتاب جغرافیا دبیرستانهای استرالیا بعنوان یکی از مثال های تشریح موضوع انتقال آب و پیامدهای زیانبار آن مطرح شده

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه:

وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی در مورد دریاچه ارومیه پاسخگو باشند

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به وضعیت نامساعد دریاچه ارومیه بر اثر کم‌بارشی‌های ماه‌های گذشته نسبت به ضرورت مدیریت منابع آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد و گفت: وزارت نیرو باید در مورد نحوه تامین حق‌آبه دریاچه ارومیه روشنگری کند. وزارت جهاد کشاورزی نیزدرباره مدیریت آب پاسخگو باشد.

وضعیت دریاچه ارومیه را نامساعد ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه وضعیت بارش امسال در حوضه دریاچه ارومیه اصلا خوب نبود و در نتیجه آبی وارد دریاچه نشد و در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد.

وی در ادامه اظهار کرد: در سال گذشته در این برهه زمانی حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه شده بود اما در شرایط حاضر به دلیل کم‌بارشی همه رودخانه‌های حوضه آبریز دریاچه خشک است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه معمولا در مواقع سیلابی آب وارد دریاچه می‌شود، گفت: با توجه به اینکه بارش حوضه آبریز دریاچه ارومیه وضعیت بسیار نامطلوبی داشته است، دریاچه آوردی ندارد. در نتیجه وضعیت دریاچه ارومیه در سال آینده وضعیت خوبی نخواهد بود.

تجریشی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی مدیریت دریاچه ارومیه دشوار است، اظهار کرد: قطعا مدیریت منابع آب در حوضه دریاچه ارومیه یک امر ضروری است و در منطقه نسبت به این موضوع هشدار داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه حق‌آبه دریاچه ارومیه باید تامین شود، گفت: ما از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه در این زمینه به وزارت نیرو نامه‌ای فرستاده‌ایم و این وزارتخانه باید در مورد نحوه تامین حق‌آبه دریاچه ارومیه روشنگری و برنامه‌های خود را با توجه به خشکسالی‌های پیش‌رو اعلام کند.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در پایان اظهارکرد: در حال حاضر  ۵۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت در حوضه دریاچه ارومیه وجود دارد بنابراین با توجه به سهم بالای بخش کشاورزی در مصرف منابع آب، وزارت جهاد کشاورزی نیز باید پاسخگو باشد و تمهیدات خود را برای مدیریت آب در شرایط پیش‌رو بیان کند. ضمن اینکه بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در ماه جاری خبر چندانی از بارش نیست و بارش بهمن‌ماه هم در حد نرمال خواهد بود و قطعا این میزان بارش  نمی‌تواند کم‌بارشی‌های فصل پاییز را جبران کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *